Nord

NORD av Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf, Bookmark förlag, 2022
Thriller i köksmiljö på en fin restaurang i Åre. Alex tycker han fått sitt livs chans då han av en kompis får ett erbjudande att jobba på stjärnkrogen NORD i Åre. Ingen tvekan, han drar direkt. Väl där märker han att hans kompis också dragit direkt, allt finns kvar på rummet, skumt!! Restauranghierarkin är tydlig och Alex går in för att göra sitt jobb på sin plats men restaurangchefen vill annat och Alex dras in i en smutsig affär. Vi får också reda på vad som hände Alex sommaren före han skulle börja nian, en mopedolycka och en lögn som förändrar allt.
Miljön i Åre är underbar och det är också chefen, tycker Alex innan han inser sitt misstag. Men att skaffa sig allierade är svårare än han tror. Alla ser om sitt men tillslut får han hjälp av Sofi, ett köksjon som han själv, fast boende i Åre. När mopedolyckan ändå hittar honom i Åre blir det jobbigt men för Sofi berättar han allt, till slut. Planering påbörjas om hur han skall göra slut med Alice, chefen, utan att få sparken eller dåliga rekommendationer. Men även chefen planerar och har en agenda som sträcker sig bortom Sverige.

Ny miljö för mig, restaurangkök, jag ser framför mig en Gordon Ramsey som skriker ut ordrar hit och dit och alla skriker Yes Chef, tillbaka. Olika personer har olika agendor och saboterar för varandra.
Tja, det blir en 3:a // Maria E

Lämna en kommentar