Drömmarnas skepp

Drömmarnas skepp av Johanna Wilson, rabén&sjögren, 2020

Jossans pappa forskade om regalskeppet Vasa, han är död nu. Hur skall Jossan klara sig? Efter sig lämnar pappan en del dokument som leder Jossan till händelsen då skeppet Vasa byggdes. Skeppsbyggarens dotter och snickaren son…pappan säger att Jossan fått sitt namn efter denna flicka.

El lagom gullig historia som aldrig får sitt slut varken nu eller då men den ger en bra inblick i hur byggandet av Vasa skedde och hur lättvindigt ett liv kan spillas och om flickors ringa värde men också om mänsklighet och värme. Säkert fanns det också.

3:a // Maria E

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s