Löpa varg

Löpa varg av Kerstin Ekman, Albert Bonnier förlag, 2022

Ulf fyller 70 och har precis upplevt en varg. Ulf är pensionerad jägmästare och jaktledare i byn men han känner inte lika för jakten nu som förr. Jaktupplevelsen har mera bytts mot naturupplevelser och när han ser tillbaka på jakten så är det fikapauserna med frun Inga som han minns som trevligast.

Hur skall han berätta att han upplevt varg? Alla hatar varg, för den river fåren. Dö skall de, tycker de flesta i jaktlaget. Krafterna tryter och när jaktkompisen Zenta inte heller orkar blir inget bra.

De unga i jaktlaget vill byta ut honom och de äldre vågar liksom inte säga emot , eller orkar kanske inte de heller. Men till Ulf kommer de ändå när något inte känns rätt och en kamrat hittas slagen av björn, eller när husvagnen brunnit och benrester hittas inuti.

Dagboksanteckningarna från det han började jaga vid 12 års ålder känner han inte riktigt igen, han minns annars nu. Kanske är det lite åldersdemens som visar sig?

Denna bok känns märkligt sann och lite åt Torgny Lindgrens-hållet. Tycker att Ekman ger en fantastisk beskrivning av att förlora sin kraft och att se på livet ur ett annat perspektiv. Dessutom att som kvinna skildra detta genom en man är mycket bra!

4:a // Maria E

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s