Brudslöjan, Vinterströmmen, Älvdansen

Brudslöjan, Älvdansen och Vinterströmmen av Kamilla Oresvärd, Bokfabriken 2020 och 2021

En mycket trevlig bekantskap. Femtioplussaren Mona Schiller har flyttat till sin hembygd och bor nu i Vargön. Efter många år utomlands och borta från sina två söner vill hon lära känna dem igen. Anton är polis och William är inte det. Det är inte lätt att återta mammandet. Det är lika rogivande att följa den privata biten som deckarbiten. I Brudslöjan hittas en nygift ung kvinna död efter bröllopsfesten. Det är gjort som att vara ett självmord, men det är mord och bruden är inte guds bästa barn. Mona blir inblandad då hon träffar Hedda på en strippklubb. En hund träder in i Monas liv också. Alla är inte nöjd över hennes närvaro.

I Älvdansen försvinner en ung kvinna och Frank blir misstänkliggjord även denna gång, som tur är kan Mona vara alibi till sin gamle bekanting. Mona och Hedda börjar nu nysta i fallet då Franks dotter försvann för att ge honom ett avslut. I de vackraste av alla ögon döljer sig den djupaste ondskan av snedvriden gudstro. Mona och Hedda råkar illa ut.

I Vinterströmmen hittas en man i vattnet nedanför bruket, han är styckad och i plastpåsar. Vad kan William ha med det att göra? På en av händerna saknas två fingrar och torson saknar kön. Mona får flashbacks till sin tid utomlands och det förgångna måste fram i dagen, innan fler dör, men hur skall det tas emot av pojkarna? Anton blir mer indragen än han önskar och han har mord i tankarna.

Hedda bor nu hos Mona och även hennes förflutna gör sig påmint och sår tvivel i henne. Själv väntar jag bara på när hon och Anton skall få ihop det.

Oresvärd skriver trevligt och rytmiskt, skön läsning även om den bitvis är skrämmande

Det blir klara 3:or för dessa braiga semesterböckerna // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s