Försvararen

Försvararen av Anna Karolina, Bokfabriken, 2020

En av tvillingarna Moretti mördas på julaftonen, den andra anklagas för mordet. Så börjar boken och på polisstationen finns en åklagare tillgänglig, Angela Köhler. Hon letar upp Ebba Tapper, en uppsagd polis, för att stötta henne med grovgörat. Ebba i sin tur har problem med spriten, tilliten och omdöme och vid flera gånger tvingas hon möta sina tidigare kollegor då varken Angela eller Ebba kör alltid ”by the book”. Utredningen fortgår och det är många trådar att nysta i för utom brodern; Stalkern, Fyllot, Tomten, Hyresvärden och en ännu okänd och allt leder tillbaka till familjen Moretti, där ingen verkar må bra; droger, spelskulder, nakenfotoutpressning, pedofili samt förnekelse och skam. Angela själv verkar osannolik som person hon stjäl, ljuger mm. Stackars Polis-Simon som verkligen försöker sköta allt bra.

Nä, detta var ingen toppenläsning, ännu en destruktiv kvinnlig polis i en händelseutveckling som var tidsmässigt kort men osannolik, vill jag tro, under jul och nyårshelgen. Ebba greppar jag inte riktigt, kanske får man veta mer i kommande böcker? Troligtvis beror drickandet på något djupare än att hon fått sparken av en tafsande chef och att ett ”fall” ledde till självmord där Ebba känner sig skyldig.

Detta var första boken om Ebba Tapper, det blir inga fler för mig

Det blir fart ibland men ändå inte. Ett stavfel hittade jag, inande, borde stå ilande, på sid: 158

”Med frustrationen inande som en ettrig mygga i bröstet går hon iväg mot köket”

2:a  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s