Soktares bägare

Sokrates bägare av Ed McBain, Bonnier förlag, 2001

Haha, jag gillar advokaten Matthew Hope. Här möter han McBains andre karaktär, Steve Carella från 87:e, och de verkar gilla varandra. Hope får i uppdrag att hitta en man som borde kommit hem för en tid sedan, eller i alla fall hört av sig. Mannen hittas död på en strand, men det visar sig vara fel man som var död då identifiering visade på annan. Jakten går vidare och vi får följa lite olika personer i jakten på personer, mördare och Sokrates bägare. Det visar sig vara svårt att lita på någon och vem säger sanningen? Att, som smågangster, planera det perfekta är svårt och Hope hamnar mitt i alltihopa tillsammans med Carella.

Kul läsning om både dubbel och trippel jeopardy som skulle kunnat fungera om inte girigheten fanns med.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s