Närmare kommer vi inte

Närmare kommer vi inte av Anneli Furmark och Monika Steinholm, Wibom Books, 2018

Jens tänker inte vara Niklas pudel. Nu får det vara nog, han drar bort, bort från Niklas, som han älskar i smyg. Drar till sin morbror Torstein. Torstein som lever med Phil förstår Jens. Men samtidigt skräms Jens av att delta i arbetet med en prideparad i den lilla byn. Men så träffar han Edor och världen stannar. Till och med töntig schlagermusik blir bra.

Men Jens är rädd för att göra bort sig, rädd för vatten och rädd för blod, rädd för att Edor skall göra något dumt. Edor som är tillsammans med Beate, fast han inte vet varför egentligen, han övar hellre på skatetricks och badar naken med kompisen Celia än är med Beate som är lite tam. Men då Beate börjar bete sig som Celia, dricker och hänger på, ligger de med varandra och det var inte bra, nä, riktigt dåligt. Edor blir rädd, rädd för att det pirrar i magen då han är med Jens, just för att sättet som pirret i magen också kryper neråt, är jag homo?

Allt händer i Nordnorge och det är en serieroman om ung kärlek som är plågsam och fantastisk på samma gång. En kärlek alla kan känna igen sig i vare sig du är homo, straight, bi eller bara lite på tvärs. Kapitlen handlar ömsom om Jens och ömsom om Edor. Jag gillar hela boken, den får med frustrationer och kärlek på ett fint sätt, som när man gör vad man kan för att vara någon man inte är.

Monika Steinholm är författare som fått lysande omdömen för sina ungdomsromaner. Monika bor i Tromsö. Anneli Furmark är serietecknare och bildkonstnär. Anneli bor och arbetar i Umeå och har vunnit ett flertal priser för sina böcker.

Fin bok som rekommenderas från 15 år 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s