Det vita huset

Det vita huset 001

Det vita huset av Petter Lidbeck, Lilla Piratförlaget, 2016

Yussef är nog den ende som är kvar i stan, nä Hellman också. Anna är äldre men pratar med Yussef i brist på andra. När Hellman kommer ber Anna Yussef att hämta hennes plånbok, i vita huset. Nyckel kan kinka lite men då kan du ta bakvägen. Med tvekan går Yussef iväg. Trots att bakdörren var öppen hittar han ingen plånbok, inget ”Anna-rum” heller. Hellman följer med nästa gång och på väg ut slänger han ett prydnadsägg till Yussef som i rädslan att åka fast får det med sig.

På affären hör han om inbrottet och ber Hellman lägga tillbaka allt. Det lovar Hellman. Tidningarna berättar sedan om allt som stals men det stämmer inte, Yussef måste prata med de som bor i huset. Väl där berättar han sanningen men ser också Hellmans skor i hallen, konstigt…

Nu börjar en riktig härva uppdagas och tur är att Yussef är så modig, ärlig och snäll. Trots Hellmans styvpappas sätt går han dit två gånger men det är Yasmine som räddar dem till slut.

Detta är en riktigt bra och spännande bok med många olika samtalsämnen om man väljer att läsa den högt i klassen, passar bra i femman-sexan. Vem är snäll, vem är dum, vem kan man lita på?

Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s