Boet

Boet 001

Boet av Kenneth Oppel, Bonnier Carlsen, 2016

En annorlunda mysrysare med svart/vita, lite otäcka, illustrationer av Jon Klassen. Boken är skriven i jag-form och Steve går i femman. Lillebror är sjuk och Steve överhör ett samtal mellan föräldrarna som gör honom orolig både över lillebror och föräldrarna. Ett stick av en annorlunda geting, skapar oro och han börjar drömma, fast ändå inte men han träffar bidrottningen som vill hjälpa babyn att bli frisk. Allt eftersom babyn blir sämre blir getingboet, på huset, större och drottningen vill att han skall hjälpa till med en ynka sak…säg bara ja. Men skall han våga välja?

Jag gillade boken fast den kanske skulle passa bättre för lite äldre, typ 12-15 år. Frustrationen hos föräldrar och andra är stor och Steve får gå till psykolog och prata. Men skall han våga berätta om drömmarna och boet? Henry är den vän han hade som liten men som inte var okej att ha längre i och med att vännen är osynlig. Drottningen blir den han pratar med mest men det är också hon som ställer krav på att han skall hjälpa till så lillebror kan bli frisk. Man bör inte vara rädd för getingar för lite otäckt är det.

3:a // Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s