Du, bara

du-bara-001

Du, bara av Anna Ahlund, Rabén och Sjögren, 2016

Kan man skriva om första kärleken, första kyssen eller första ligget på ett sätt som inte är pinsamt och generande? Jo, efter att läst Ahlunds debutroman, tycker jag det. På ett mycket närgånget sätt får vi ta del av Johns första kärlek. John som är 16, möter den i hallen då hans storasyrra tar med kille hem på middag. Storasyster, Caroline, är ju självklart helt oförstående inför situationen, till en början…Resan till sommarstugan med syrran, Frank och Elli vänder upp och ner på John.

Vi får alla detaljer; dofter, lockar och smaker  till oss utan att det känns fånigt. Visst kan jag känna att sexet kanske är lite väl detaljerat men samtidigt fint. Johns bästa vän, Elli, är verkligen en bästa vän och det känns också i boken. Hennes förhoppning om att det skulle bli något mellan dem, fanns ett tag, tills hon ser vad som händer. Men hon finns ständigt vid Johns sida.

Jag gillade boken skarp och den borde läsas i klasser och av många ungdomar. Det är precis så här den första kärleken skall kännas, oavsett om man är kille eller tjej.

Rekommenderas från 15 år.

Bra Ahlund!

4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s