Den otrolige bokätarpojken

bookeating-boy-001

The incredible bookeating boy av Oliver Jeffers, Harper Collins, 2006

Denna bok har fått utmärkelser som årets bästa bilderbok på Irland och den är riktigt bra. Henry älskar böcker och slukar dem gärna, men inte som du och jag kanske, utan Henry äter dem på riktigt. Det började med några bokstäver, sedan meningar som blev sidor och till slut hela böcker. Henry åt allt. Magen blev mätt och hjärnan blev fylld och snart var han smartast i klassen, i landet, ja i hela värden och böckerna slukades i en allt mer rasande takt. Men så en dag…all kunskap som Henry slukat börjar blandas och kommer ut helt fel och Henry börjar må illa och måste till och med spy upp ord. Han får rådet att inte äta mer böcker, för det är ju bra om fler kan njuta av dem. Så av en ren händelse plockar han upp en bok som bara är lite tuggad på och börjar läsa den i stället och inser att man kan sluka böcker på olika sätt.

Jeffers har med ord och bild skapat en helt fantastisk bilderbok om lusten att få i sig kunskap men också om storhetsvansinnets baksida. Lätt engelska som kan passa bra att läsa i år 3-5, kanske.

klar 4:a // Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s