Magikernas kung

Magikernas kung 001

Magikernas kung av Lev Grossman, Pocketförlaget, 2013
Detta är del två i trilogin om magikern Quentin Coldwater och hans vänner. De är nu kungar och drottningar i landet Fillory och livet går lite på vänt, ja, det är näsan lite tråkigt så när en betjänt mördas under en jakttur ser Quentin sin chans att få lite äventyr. Han låter rusta upp ett fartyg och ger sig av på en resa till fjärran länder och det är vännen Julia som följer med. En jakt på nycklar börjar och inledningsvis vet de inte varför eller hur många som skall hittas men nyckeln låser upp ett osynligt lås och plötsligt är de tillbaka i ”verkliga” livet utan en aning om hur de skall komma tillbaka till Fillory. Julia, som inte gått på magikerskolan Brakebills, har lärt sig magi på annat sätt vilket visar sig vara till stor hjälp under deras resa.
Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om denna serie, det påminner lite för mycket om Narnia och barnen där som blev kungar och drottningar. Likaså går tiden också fortare i Fillory, en vecka i verkliga livet är över ett år i Fillory. Är Fillory på riktigt, eller är det bara något i Quentins fantasi? Han ser sig själv i många av de olika personerna han möter, typ Elenor och Benedict.
Det bästa med denna bok är att vi får följa Julia och hennes mödosamma liv efter att inte klarat inträdesprovet till Brakebills. Dessvärre lyckades de inte tömma hennes minne på det utan mycket fanns kvar och hon känner sig kluven, vem är Julia egentligen?

Första delen heter Magikerna
Sista delen heter Magikernas land
3:a blir det // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s