Ett spöke på köpet

Ett spöke på köpet 001

Ett spöke på köpet av Sheila Turnage, Rabén & Sjögren, 2014
Detta är andra boken om Desperadodetektiverna, Mo och Dale. Nu börjar de sjätte klass och får en ny klasskamrat, Harm. Harm är förtegen om det mesta och vill inte berätta var han bor och det verkar lite misstänkt, tycker Mo och Dale och följer efter honom en dag och hamnar då hos surkarten Red.
Miss Lana bjuder på en auktion och tillsammans med mormor miss Lacy och vinner hon hela värdshuset som inkluderar ett spöke. Mo och Dale råkar ut för spöket ganska snabbt och beslutar att starta en paranormal avdelning och lovar dessutom att intervjua en gamling i ett skolarbete och de tar då spöket som måste vara gammalt. Allt går inte som tänkt och den rika mormor miss Lacy visar sig inte vara så rik så det gäller att skrapa ihop stålar för att betala köpet. Red är arg och mystisk och Mo och Dale blir vän med Harm som visar sig attrahera spöket.
Jag gillar plotten och tycker att översättaren, Cecilia Falk, gjort ett bra jobb med att behålla en del titlar som gör att sydstatskänslan infinner sig. Men boken är för lång…Redigeraren skulle kunnat ta bort 100 sidor, enkelt, som varken gör till eller från utan bara känns sega.

Rekomenderas från 10 år
Det blir en 2:a denna gång // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s