Tur gånger tre

Tur gånger tre 001
Tur gånger tre av Sheila Turnage, Rabén & Sjögren, 2013
Moses, kallad Mo, bor i amerikanska södern i ett lite samhälle som heter Tupelo Landing. Mo är 11 år och lever med ”översten” och miss Lana. Översten hittade Mo vid en översvämning under en orkan och trots många efterforskningar har man inte hittat hennes ”riktiga”mamma.

En dag kommer en polis till byn och ställer frågor om ett mord som skett. Mo och hennes kompis Dale bestämmer sig för att hjälpa till…på sitt sätt. Men när översten försvinner och Miss Lana blir kidnappad blir det spännande. Mo är kär i Dales storebrorsa och det beskrivs också bra.
Jag gillade denna bok jättemycket, språket, stilen och beskrivningarna av omgivningen och personerna skapar en fin helhet, till och med hat-vänskapen mellan Mo och Anna som är på en kylig nivå fångas in. Man känner att det är i södern allt utspelar sig och översättaren, Cecilia Falk, har valt helt rätt som behållit Miss och fotbollsord.
Rekommenderas från 10 år
Klar 4:a
// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s