Vågspel

Vågspel 001

Vågspel av Ed McBain, Ljudbok 2005, B Wahlströms, uppläsare: Katarina Ewerlöf
En McBain utan Matthew Hope eller 87:e men inte utan polismiljö.Alices man har drunknat i en båtolycka som till och med Alice tycker är underlig. Hans kropp hittas aldrig och nu har över åtta månader gått, pengarna håller på att ta slut, Alice har tagit ett jobb, sorgen finner inget slut och försäkringspengarna kommer inte… Alice är på botten och det kan inte bli värre…jo, det kan det. ”Jag har dina barn, ge mig 250 000$ annars dör barnen och ringer du polisen, dör barnen”. Hemhjälpen hör detta och tycker att hon skall ringa polisen, i alla fall. Under fem dagar lider Alice alla möjliga kval, hon upptäcker sin avlidne makes hemligheter, hon får känna av lantpolisen och FBI interna strider.
McBain väver ihop alla trådar i en stor matta som man så småningom får ett grepp om. Han beskriver på ett skönt sätt polisens arbete och beskriver alla kvinnornas yppiga kroppsdelar och hur de är klädda, lite off, kan jag tycka. Ewerlöv läser alldeles lysande och nyanserat utan att värdera. Spännande och bra bok, där man som läsare ganska tidigt har en aning om vart maken är…för död är han inte.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s