KILLAR

Killar 001

Killar av Annica Carlsson Bergdahl och Jerker Andersson (foto), Carlssons bokförlag, 2007

Hur är det att vara kille mellan 14 och 20 år idag? Annica Carlsson Bergdahl har fått 74 killar att öppna sig för henne och berätta om: kärlek och sex, tårar och oro, kompisar, utseende och mobbing men också om tjejer, vänskap och jämställdhet. 37 av killarna är porträtterade i boken med foto som är jättefina, en del vill vara anonyma. Annica skriver själv: Hade jag pratat med 74 andra killar hade jag fått helt andra berättelser.

Jag tycker att det var fantastiskt roligt och intressant att läsa killarnas berättelser. Allt är inte som det verkar på ytan och visst är det så att många spelar roller.  Jag blev mycket positivt överraskad av hur positiva och moderna killarna är i intervjuerna, sedan kanske de inte verkar ut allt som de själva vet och känner, vem vet?

En av frågorna är: Om du får mycket makt, vad vill du förändra?

Det kan man fundera på själv…och hur lätt är det att förändra, vare sig man har makt eller ej. Om man inte blir diktator…

Det känns ialla fall som om det är killarnas egna ord och inget författaren skrivit ihop efter en slarvig intevju. Jätte bra!

Klar 4:a får denna bok.

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s