Midsommargryning

Midsommargryning 001

Midsommargryning av Lars Wilderäng, Massolit förlag, 2013

Var ”tvungen” att läsa uppföljaren till Midvintermörker men jag blev inte lika road denna gång. Visst, scenariot skall spegla framtidens försvar IO2014. Jaha. Jag vet inte om jag blir klokare på det. ÖB gör en statskupp och skall, med ”sin” försvarsmakt, ta tillbaka Gotland. Stadsministern blir misstänksam och lyckas fly från sina kidnappare och går till polisen men kan bara se på då allt sker under en kort midsommarhelg 2023. Gotlänningarna själva verkar inte vilja bli ”befriade” utan trivs bra med låga bensinpriser, låg skatt och ingen arbetslöshet. Krig blir det och vi får följa några personer i deras situation.

Men varför gör Wilderäng en stor sak av all utrustning Mia bär på? På nästan två sidor rapar han upp alla sakerna, i detalj, och hur obekväma de är eller hur bra de är…jag förstår inte vitsen med det? Nåja, det finns säkert läsare som bockar av att alla detaljer är med och då hoppas jag att inget saknas. Men det är för mycket och för många detaljer som rapas upp.

Nä som sagt detta roade mig mindre och alla Romeo Juliet från Victor Juliet anrop blir tröttsamma. Jag trodde att Försvarsmakten gått tillbaka till svensk signalering, men har kanske gått tillbaka igen? Som avslutning i boken har allmän värnplikt införts igen och anställda soldater fasats ut. Nja…

Läs hellre 36 timmar av David Bergman

Svag 2:a får denna bok

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s