GILLA HATA HORAN

Gilla Hata Horan 001

Gilla Hata Horan av Johanna Nilsson, Pocketförlaget, 2012

Bästa vännerna Jonna och Gloria är inte de mest populära men heller inte mobbade. Jonna ser att Gloria är ”vän” med Robin(skolans snyggaste kille), hon blev det genom att skicka en bild på sig till honom. Jonna är skeptisk. På en Luciafest bjuder Robin upp Gloria och Gloria är kär. När Gloria går på toa bjuder Robin upp Jonna och Jonna inser att han är en skitstövel och vill ta med Gloria därifrån. Gloria vill stanna…

Efter festen blir inget sig likt och rykten om horan Gloria sprids på FB som en löpeld. Jonna vet att det inte är sant och går till motattack men det går heller inte riktigt som hon tänkt sig och allt verkar sluta i total katastrof.

Modernt skriven bok om näthat som alltför ofta drabbar unga flickor. Varför är det lättare att hata på nätet genom att bara klicka ”gilla”?

Boken tar upp samma problem ur tre vinklar, Jonnas, Glorias och Robins men som tur är tas ingen ställning, det får läsaren göra. Själv känner jag mig mest förvånad över att intresset av att synas på Face Book är så stort. Det skrivs så mycket skit där som man gladeligen kan skita i att läsa och ändå vara rätt nöjd med livet.

Bra bok- 3:a  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s