De förbjudna tornen

De förbudna tornen 001

De förbjudna tornen av Carol Gaskin, B Wahlströms, 2005.

Hoppas att Gaskin är en pseudonym för denna bok var riktigt dålig. Kanske kan det vara översättarproblem men vem skall läsa en sådan bok…skriven i Du-perspektiv. Typ ”Du springer fram till trappan, du ser två möjligheter, vad gör du? Tar du höger trappa, gå till sid 46, tar du vänster trappa, gå till sid 93.” Där fortsätter berättelsen och den kan ha många slut, fast bara ett är rätt och dit kan man komma genom att göra val vid olika tillfällen.

Grunden är att alven Lifin skall leta fram en ovanlig växt för att rädda sin by som blivit förgiftade. SUCK.

Hela boken var som ett supertråkigt dataspel där man enkelt kan göra olika val och sedan gå vidare. Bara att man springer uppför trappan, på sid 31, fortsätter till sid 81 och befinner sig i en korridor…

Detta var en uruselbok, både vad avser text och handling.

1:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s