Magikerna

Magikerna 001

Magikerna av Lev Grossman, Pocketförlaget, 2012
Inte skulle jag kalla detta en oförglömlig läsupplevelse, snarare en lång ingress till något som kanske blir bättre. Quentin skall strax gå ut gymnasiet och skall söka in på högskola…inget är särskilt kul och mest är han olycklig. Han småtrollar med mynt och tänker sig till Fillory, ett fantasiland han läst om i böckerna. Han och hans vänner skall göra en antagningsintervju men intervjuaren dör och efterlämnar ett kuvert med innehåll: MAGIKERNA ”Sjätte boken i serien Till Fillory och längre”. Tiden ”stannar” och plötsligt befinner sig Quentin på Brakebills ( En trollkarlsskola). Där kommer han att tillbringa 5 olyckliga år medan han genomlider magikerutbildning mm. När 1/3 återstår blir boken plötsligt bra…Quentin har klippkort på att vara olycklig men han, och några vänner, hamnar i Fillory…på gott och ont…mest ont.
Vad kan man säga om detta, men det är en blandning av Harry Potter, Narniaböckerna, Alice i underlandet, och kanske har författaren till Circoli hämtat inspiration här eller tvärt om.
Alice som älskar Quentin och tycker att han borde skärpa sig, lika väl som att bestämma sig för att vara olycklig och aldrig nöjd kan man göra tvärt om; bestämma sig för att vara lycklig och nöjd.
Detta var första delen av 3 och då får tvåan snäppa upp sig rejält.
2:a för denna del
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s