Hoppas

Hoppas 001

Hoppas av Åsa Anderberg Strollo, Gilla förlag, 2011
Hur mycket skit skall man behöva ta innan allt hopp släcks? För Elina och Alex har sista gnistan hopp slocknat och inget kan bli värre än vad det är. För Jonna är det annorlunda, hon hoppas hela tiden. På att mamma skall bry sig, på att mormor skall bry sig, på att Alex inte skall dricka så mycket, på att hon hittar någonstans att bo utan att knulla osv. Jonna känner sig dubbelt sviken strax före jul då mamman åker utomlands med Claesjäveln istället för att fira jul med henne. Jonna drar till Stockholm. Försöker hitta jobb men det är svårt då hon bara är 16 år och allt går som utför. Då träffar hon Alex, en annan hemlös tjej som lär henne ett och annat och även sån´t som Jonna inte vill lära sig, egentligen.
Tung bok att läsa, ljusglimtarna är få och det mesta handlar om att överleva på att snatta, stjäla och hitta husrum för natten. Jonna hoppas hela tiden att någon skall höra av sig…Finns det hjälp? Jo, hon hittar en vuxen att lita på. Man kan undra hur många barn som bor i tunnelbanans håligheter och vem som bryr sig egentligen?
Rekommenderad från 15 år.

3:a
/ Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s