Syltmackor och oturslivet- Drakhjärta 1

Syltmackor 001

Syltmackor & oturslivet av Anna Ehring, Bonnier Carlsen, 2010
Allt är pest och pina när mamma har dött, ingenting är riktigt bra utom att det alltid finns mycket frukostmat. Och Harry förstås. Det tar en lång tid innan Harry ger sig till känna och visar sitt rätta jag, och det är ett bra jag. Farmor och Farfar stöttar så gott de kan och pappa försöker hanka sig fram på ströjobb, men det blir inget bra där heller. Nisse är en känslig kille, på 12 år, som nästan har dåligt samvete för att han fick lära känna mamman, till skillnad från lillebror Nodi. Att pappa sörjer på sitt sätt uppdagas den dagen polisen tar honom för snatteri på Konsum, efter det var påläggslådan mindre full…
Harry berättar hur man får ett drakhjärta.
1: En drake sviker aldrig sig sälv.
2: En drakes mod är att alltid vara rädd om sig själv och se till att man äter, skiter och sover ordentligt.
3: Var snäll mot andra men ät inte deras skit.
Det är Nils som är berättaren i boken och han känns trovärdig. Jag gillade stämningen i boken som även berör sorgen och saknaden den första julen utan mamma. Man får lov att vara både ledsen och glad utan mamma och som låtskrivare kommer Nils nog att nå långt.
Detta är första boken i serien Drakhjärta.
Klar 3:a
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s