Hetta

Hetta 001

Hetta av Lee Child, B Wahlströms, 2004
Detta är ”en Jack Reacher-thriller” står det på framsidan. En god vän rekommenderade Reacherböckerna till mig och när biofilmen dök upp så läste jag Hetta. Jag kan inte påstå att jag ser någon likhet med Tom Cruises version av Jack Reacher. Bokens Jack är 193 cm lång och väger 125kg, något orakad och allmänt ovårdad…
Men jag fick exakt vad jag betalade för, en thriller. Snabbt hamnar man i handlingen och succesivt ökar spänningen. Reacher som varit bla militärpolis har en förmåga att tänka som buset och samtidigt är han, precis som Sherlock Holmes, otroligt observant på vad som händer runt honom. Det gör att han ofta är steget före…
Storyn är: Misshandlad kvinna vill att Reacher hjälper henne att döda mannen, men någon annan hinner före och kvinnan blir anklagad för mord. Varför??Allt utspelar sig i ett Texas som har en otroligt het period i väntan på stormen och de vita är betydligt bättre än alla andra om de får säga det själva.
Klar 3:a  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s