Kvinnorna på stranden

Kvinnorna på stranden

Kvinnorna på stranden av Tove Alsterdal, Lind&Co, 2011

Kände mig lite tvingad att läsa Alsterdals första bok efter att läst hennes andra. Ingen besvikelse.

Tre, för varandra, helt okända kvinnor spelar en stor roll i denna bok. Therese från Sverige, flyktingen Mary och så scenografen Ally vars man är försvunnen under en resa i Paris. Det är Allys sökande efter sin man som vi följer och Alsterdal väver fint ihop båtflyktingar, modern slavhandel, lycksökande turister med kriminella nätverk och hjälparbetare.

Storyn håller ett rafflande tempo och håller sig till den röda tråden som sakta lindas ihop till ett nystan av skräck. Slutet däremot är lite av en lös tråd…vad hände egentligen? Då menar jag inte med Ally utan med slavhandeln och allt annat…hände det nått, eller var Allys slit bara en krus på ytan?

Klar 3:a

/Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s