Prismagalaxen x 2

   

Prismagalaxen del 1- Silvertrådarna av Ingrid Remvall, B. Wahlströms, 2008

Året är 2225 och Nova anländer till planeten Indigos äventyrsläger tillsammans med sin mamma Måne, vilket Nova tycker är lite pinsamt. I vanliga fall lever Nova och Måne ovanför det vi kallar Sverige i SkyMalmö och inget har varit på topp sedan pappan försvann för 6 år sedan. Planeten Indigo ligger i Prismagalaxen som är en spiralgalax liknande vår men har två solar. Nova har sett fram emot lägret och hamnar i Alfa-gruppen. Där finns ”dummisen”, ”påhejjarna”, ”nörden”, ”snyggingen” och ”supertjejerna”, ja, allt som finns på vilket vanligt läger som helst på jorden.

Alla deltagare har olika egenskaper och kommer från olika planeter och ganska snart märker Nova att snyggingen Alex är lite för bra för att vara sann. På lägret får grupperna uppdrag att göra och jag tycker nog att de var lite snabba med att skilja ut en av tolv bitar med hjälp av att väga max tre gånger. Det är otäckt ibland och farligt men ändå vill man inte berätta för ledarna vad som hänt utan tror att de själva skall lösa allt. Novas pappa uppenbarar sig som ett hologram i stugan och det gör Nova glad att veta att han lever. Silvertrådarna var något han gömt i Novas vänstra hand för att de inte skulle bli stulna och det har räddat Nova två gånger.

Lite komplicerad bok med många ”framtidsprylar” som skulle vara kul att ha som näringskapslar, teleholograf och en massa underliga växter. Det finns en bra karta över lägret samt en karta över Prismagalaxen. Boken skulle vinna på annat sidupplägg och fler bilder, inte samma bilder i repris. Många ord går åt till att beskriva en sak som skulle kunna illustrerats men boken kan på detta vis användas som inspiration till lite fantasiteckningar.

Rekommenderas från 10 år

Svag 3:a, bok två heter Ökensafari och då möts de tre vännerna, Nova, Tim och Tudor, igen

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s