Fallvatten

Fallvatten av Mikael Niemi, Piratförlaget, 2012

Puh! Efter att läst denna bok får jag nästan lust att åka upp till Suorvadammen och kolla att allt är helt. Detta är en riktig bladvändare, eller nagelbitare, om när katastrofen är ett faktum och dammarna i Luleälven raseras en efter en.

Vi får följa några personer som, före flodvågen kommer, lever på sitt sätt och ser framtiden an på olika vis. De drabbas alla av katastrofen som kommer och för några av dem kommer livet aldrig bli sig likt. Och många frågetecken blir kvar…vad hände sen? Men det är inte vad denna bok handlar om.

Av alla som jag lär känna i boken har jag svårast att förstå Barney. Varför gör han de val han gör i det läget?…visst man förstår att han haft en taskig barndom, men ändå, vi väljer ju själva.

Detta är en bra bok och som mycket väl skulle kunna vara sann, eller bli en sanning. Inte ens i telefonkatalogen hittar man information om utrymningsvägar längre och vem letar upp dem på nätet? Vet alla vad signalerna betyder? Ja, de vi hör den första måndagen kl 1500 i några av månaderna? Kan vi lita på de åtta timmar vi har som förvarning i Boden?? Vem skulle tro på mig om jag sa: ”Jag hörde att dammen brustit och vi måste iväg- Evakuera!”

Hmmm…finns en del att reda ut.

Det får bli en 4:a / Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s