Kärlekens matematik

Kärlekens matematik av Chloë Rayban, B Wahlströms, 2005

Denna bok hade kunnat heta ”Matchmaker” för det är just vad Clare sysslar med. Mamma och pappa har separerat. Clare och mamman har flyttat till en något sämre stadsdel i ett hyreshus. Hur skall hon få föräldrarna att flytta ihop igen? Hur skall hon få kompisarna att fatta att de hör ihop? Här gäller det att balansera ekvationerna så det blir lika bra på bägge sidorna om likhetstecknet. Enkelt!?

Bägge bästisarna blir ovän med henne och pappan vill sedan skiljas så det går inte så bra, och själv hittar hon inte drömprinsen. Vem är Jane och Henry? Har Jane bott på deras adress förut, Clare börjar spåra brevet som Henry skickat. I skolan går det sådär…tycker att uppgifterna är fel ställda och drar helt andra slutsatser med sina egna frågeställningar som grund, vilket inte gillas av läraren.

Tja, enkelt tidsfördriv, men man borde skippat alla fåniga ekvationer i boken, fast det är dem som allt kretsar runt, skriv om …

2:a / Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s