Eld

Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, Rabén & Sjögren, 2012

De utvalda skall börja andra året på gymnasiet och hettan vill inte ge med sig. Vad skall hända? Alla är oroliga inför demonernas nästa drag. Men i vänta på det sker underliga saker i Engelfors. Elias föräldrar drar igång Positiva Engelfors- PE och för en utomstående liknar det en sekt men för alla som är med är det det bästa som hänt och alla andra ses som svikare. De utvalda går inte med och blir därmed också De utstötta och nu börjar det verkligen bli farligt. Linnéa blir hotad till döden, Minoos pappa blir nästan innebränd, och mord sker. Rättegången kommer närmare, hur skall de kunna -inte ljuga…och nu gäller det att lära känna varandra. Och visst gör de det. Efter ett magiskt möte byter de kroppar med varandra och får då leva i varandras familjer under de tre dagar som rättegången är.

Det går bra för De utvalda men Adriana skall avrättas, hon valde De utvaldas sida, och nu måste Minoo rädda henne. Både Viktor och Alexander beter sig tvivelaktigt och Minoo vet inte vem hon skall lita på. Under tiden har PE ordnat en Vårfest för att hylla vårdagjämningen och alla är så ofattbart trevliga och positiva mot alla. Utom mot De utvalda- där osar hatet. ALLA skall dö! Festen verkar bli ett massmord och ingen reagerar, varför är det så?

Spännande story och jag kan känna igen flera likheter med Harry Potter och det som finns runt honom, men det gör inget. Detta är mera otäckt i nutid för det skulle kunna hända och händer liknande saker i mindre sekter.

Klar 4:a, min 14 åriga dotter håller med. Nu väntar vi på sista delen.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s