Vem snodde osten?

Vem snodde osten? Av Spencer Johnson, Brain Books, 2003

Hur vi tacklar förändringar är underrubriken på denna bok som egentligen bara är på 52 sidor och handlar om mössen Sniff och Snabb och pysslingarna Suck och Stön.

En rolig och tänkvärd berättelse om förändring. Denna kan appliceras på jobbet, hemmet, förhållandet, ja, livet egentligen. Och det hela går ut på att du inte skall sitta still i godan ro även om du har det bra, utan alltid, aktivt, ta del av vardagens små förändringar och tecken och agera utifrån att det alltid kan bli sämre.

Sniff och Snabb är duktiga på att se sig om efter nya vägar och sätt medan Suck och Stön tar det mesta med ro, till och med planerar framtiden mot att allt kommer att förbli som det är och för dem är förändringen svårast.

Vad skulle du göra om du inte var rädd?- Flytta med osten och gilla läget eller lämna hela osten bakom dig och göra något annat?

Inte mycket nytt men roligt och enkelt beskrivet om synen på förändringar. Sniff, Snabb, Suck och Stön finns på alla ställen, så slappna inte av och börja stöna…

3:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s