Om Jesus

Ja, så här i påsk kan det väl passa med: Om Jesus av Jonas Gardell, Norstedts, 2009.

Om Jesus är uppföljaren till Om Gud som kom 2003. Hur var det egentligen med Jesus? Var han så vacker och lärd? Jonas Gardell lotsar oss genom Bibeltexterna och jämför med vad som egentligen menas…För det var ju trots allt 2000 år sedan Jesus levde och mycket har förvanskats genom åren och genom översättares okunskaper i språk.

Det blir lite tungrott då varje, känns det som, bibelstycke bryts ner och analyseras och trots att Gardell själv är troende verkar han mer och mer irriterad på den ”gällande” tolkningen av Bibeln texter. Kyrkan har rättat till och skrivit om och ”förbättrat” historien så den skall passa kyrkans syn.

Rätt eller fel? Kul att läsa och visst blir man lite fundersam många gånger. Varför har ingen reagerat tidigare på detta?

2:a för att den var lite för klinisk för min smak / Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s