Raahas tidsmaskin

Raahas tidsmaskin av Tony Manieri, B Wahlströms, 2011

Salomon Aureio Masterson, allmänt kallad Sam, bor med sin morfar Elliot sedan 6 år tillbaka då Sams föräldrar plötsligt försvann under en upptäktsresa. Elliot är lite skröplig så redan då Sam är 15 år visar han föräldrarnas loggbok för honom. Den som han hittade i Thailand, på hotellet där de senast sågs.

Tidsmaskinen ser ut som ett hjul eller tolv pizzaslices, som var min första association och de fem första delarna är hittade. Delarna spriddes ut över hela världen och dessa sju kvarvarande skall nu Sam och kompisen Mays finna , utöver att försöka hitta Sams föräldrar.

Det är mycket action och visst liknar det Indiana Jones och kanske lite Da Vinci koden eller vilket äventyr som helst men det blir lite för många upprepningar. Varje bit hittas under liknande förhållanden och mellan varje bit kommer de hem till Elliot, som hjälper dem mycket då han har många hemliga kontakter världen över. Väl hemma kommer Sams klasskompisar och vill prata fotboll med Sam men det känns väldigt krystat. Den delen borde Manieri skippat.

Röd tråd då? Jorå, den finns och bra kartor och korta kapitel men inte fullt ut trovärdigt att två 15-åringar gör dessa resor.

Svag 3:a / Maria E

Uppföljaren kommer ut under hösten 2012 och heter Abacuspentagrammet.

2 svar till “Raahas tidsmaskin

  1. Ben Schlobohm

    Hej Maria,

    Hur kommer jag i kontakt med dig angående Tony Manieris nästkommande bok?

    Mvh
    Ben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s