Blade x 2

Spela död och Komma Nära av Tim Bowler, B Wahlströms förlag, 2010

Del 1 och 2 om den 14-årige Blade som lever på gatan, fast ändå inte. Han har kommit på ett sätt att bo i hus eller lägenheter när människorna är bortresta. Han är en mästare på att dölja sina spår och han är en mästare på att hantera kniven, därav hans namn. Vad han heter på riktigt får vi aldrig veta och heller inte vad som hänt honom för tre år sedan då Becky dog. Tryggisarna, Maktisarna, Äcklen och Troll är några av de namn han använder sig av för att beskriva olika människor. I Spela Död träffar han Mary som tar sig an honom efter att han blivit misshandlad och förnedrad av Troll som tycker att han är fånig som låtsas vara en uteliggare- han ser för bra ut för det- och det skall han få för. I Komma nära träffar han Becky och Jaz som gör att allt inte kretsar kring honom själv bara.

Detta är böcker med killar som målgrupp men kan med fördel läsas av tjejer också. Det är Blade vi följer hela tiden, hans tankar och hans samtal med ”Ögat”. Otäckta skildringar om unga vuxna och barns gäng och utsatthet i utkanten och utanför det tillåtna. Blade är hård men han har känslor och vad som hänt med honom i hans barndom får man bara en hint om i hans monolog. Det gäller att bli bäst på något för att överleva…Blade kan hantera knivar därför lever han.

Det finns 6 delar utgivna hittills.

3:a, hade boken haft annat typsnitt hade den varit lättare att läsa / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s