Den stora kaninräddningen

Den stora kaninräddningen av Katie Davies, Alfabeta,2011

Vi träffar igen på Anna, hennes bror Tom, bästa kompisarna Susanne och Joe. Joe har fått en ny kanin sedan den nya katten skrämt ihjäl den gamla kaninen så nu gör Joe inget annat än vaktar den nya kaninen hela dagarna, då han inte är i skolan. Inga lekar är lika kul då han fattas och en dag kommer Joes pappa och hämtar honom till sig. Vem skall då vakta kaninen?  Anna och Susanne gör sitt bästa för att det skall bli bra och med hjälp av en babyvakt och persilja från grannens kompost tycker de att det går bra. Men kaninen får utslag och det har även Joe när han kommer och skall fira påsk och när Joe har åkt blir kaninen sämre och sämre…den måste räddas.

 Boken är fylld med roliga teckningar och likt Den stora hamstermassakern är den lättläst och verkar skriven av Anna. Kartan gör det lätt att hitta i området och uppslagsorden förklarar krångliga ord.

Boken är rolig och passarbra till högläsning,  från 6-7 år till 12 år ungefär.

3:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s