Nära

Nära av Roderick Gordon & Brian Williams, Rabén&Sjögren, 2011

Äntligen har fjärde delen om Will och Chester i underjorden kommit. Jag tycker dock att denna inte är lika fristående som tidigare delar. Här startar boken på fem täter. (1) mrs Burrows ”spela död” övning hos Andre polismannen och hans familj i Kolonin, (2) Chester och Marthas flykt till ytan, (3) Will, mr Burrows och Elliot i jordens mitt bland ruiner av pyramider,(4) Drakes och Eddies plan för att rädda jorden från Dominionviruset och slutligen (5) Rebeccornas strapats för överlevnad och mötet med nya Tyska riket. Inte lätt att förstå om man inte läst tidigare böcker.

Rebeccorna hatar nu Will och är beredd att göra allt för att döda honom. Men tack vara Elliot lyckas de bägge fly, men Rebeccorna har använt det mörka ljuset på folket i nya Tyska riket och de står nu under deras och Styxarnas ledning.  Så jakten fortsätter upp till ytan.

Gordon och Williams lyckas knyta ihop täterna en efter en på ett mycket spännande sätt. Några tillbakablickar gör att man får svar på en del frågor (om man missat tidigare böcker) men inte alla och det kan göra boken svårläst för de som läser denna först. Bara tanken på en värld i jordens mitt är spännande och arkeologi kan nog locka en något yngre publik till det yrket med dessa böcker.

Rekommenderas från 12 år

Klar 3:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s