Klicka här ( för att se hur jag överlevde sjuan)

Klicka här(för att se hur jag överlevde sjuan) av Denise Vega, Damm förlag, 2005

Detta är en lite annorlunda skildring av en tjej i USA, tycker jag.

Erin Swift är lång, har stora fötter, spelar basket och gillar datorer. Mode och smink är inget för henne. Bästa vännen Jilly hjälper henne att välja kläder och  prata om killar med. Fast det är mest Jilly som pratar.

Erin skriver dagbok på datorn om allt som händer i hennes liv och nu är det att börja i sjuan. Jilly och Erin hamnar i varsitt spår och de är särade för första gången sedan dagis. Erin anmäler sig själv till skolans Intranätgrupp för att designa en skolwebb och Jilly spelar teater. Nya kompisen Mark (från intranätklubben)tar plats på fritiden och blir en konkurrent till Jillys tid med Erin, tills Jilly själv blir kär i Mark. När de två senare gör slut så tvingar hon Erin att välja mellan dem.

Av misstag publiceras Erins dagbok på skolans webb och ligger ute en halv dag innan misstaget uppdagas och Erins liv är förstört… Hur illa kan det bli och hur skall det gå och hur hatad kan man vara???

Jag tycker boken var kul att läsa och känner igen mycket dataspråk som nästan redan är gammalt. Inte den vanliga ytliga tjejskildringen. Rekommenderad från 12år.

3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s