Min förlorade oskuld

Min förlorade oskuld av Emma Mc Laughlin & Nicola Kraus, Bra Böcker, 2008

Dåtid: Katie börjar en ny skola i år 6 och konfronteras där med tuffa tjejgänget men träffar också den tjej som kommer att bli hennes bästis. Tidigt måste hon berätta vem hon är kär i på skolan och hon pekar ut en helt ointressant kille som ingen är kär i. Just därför, säger Katie.

Nutid: Kate är 30 år och väcks mitt i natten av att telefonen ringer ”Han är här”. Några timmar senare är hon också där. Men inget är enkelt så här 13 år efter att han stack.

Vi får i vart annat kapitel följa Kate genom skolåren och förälskelsen i den som skulle bli en superstjärna, kärleken, vänskapen med Laura, sveken och väntan. Och nutiden 13 år senare då hon tänker ställa honom till svars och reda ut saker och ting och kanske få ett avslut. Men då de tillslut träffas blir inget som det var tänkt. Dessutom håller föräldrarna på att skapa ett nytt liv och skall flytta och är lagom nöjda över att hon vill ta kontakt med ”den där” som hängt ut både Kate och föräldrarna i sina sånger.

Lättsam bok att läsa i hängmattan och det är tack vare att skolåren går snabbt men snyggt sammanfattade i ett kapitel per skolår. Känslan i dessa är betydligt bättre är ”nutids” kapitlen som blir lite röriga då allt skall redas ut i höger och vänstervarv.

Tidigare bok av författarna är : En Nannys Dagbok

3:a varken mer eller mindre / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s