Stad av skuggor- The mortal instruments 1

Stad av glas 001

Stad av skuggor av Cassandra Clare, Bonnier Carlsen, 2013
Detta är första delen i The mortal instruments och för mig den sista.
På baksidan står: ”serien är en sagovärld som jag skulle vilja leva i. Vacker.” Jag kan inte hålla med om detta och kanske är det en slump att jag alldeles nyss läst Mörk ängel med ungefär samma tema- Flicka som tecknar och med djävulsfar, änglar, demoner och portaler. Stad av skuggor innehåller dessutom varulvar och vampyrer och vanliga människor, modäner.
Clary upptäcker att hon ser det som inte Simon ser och i samma veva blir mamman bortförd och en demon håller på att ta ihjäl henne.

Allt är bara för mycket och inte ett dugg vackert. Inte ens språket i boken håller i längden, den känns snabbskriven och jag kan lätt se filmen då jag läser boken. Skall tydligen filmatiserats 2013. Nä, tänker inte se den. Kanske 15-18-åringar gillar denna och då bara om det är snygga skådisar…

Svag 2:a…jag läste ju ut den 🙂

Mörk ängel gav mig en skönare läsupplevelse.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s