Trio i Trubbel

Trio i trubbel 001

Läskigt läge och Kuslig kväll av Thomas Halling, Alfabeta, 2012

Lättlästa, spännande böcker passande för barn från 7-8 år. Meningarna är kotra och okomplicerade. Dessa bägga böcker kan vara bra att läsa högt i en klass, det hinner man på ett pass, och sedan ha kortare diskussioner efteråt om exempel vilka val barnen gör eller borde göra.

Linus, Maja och Oskar är syskon som, trots förbud, smyger in i ett förfallet hus och i nästa bok försöker rädda en kattunge från en ”häxa”. Enkla storys som byggs upp på ett spännande sätt och jag hoppas att barnen gillar sluten bättre än jag gjorde.

Det blir 3:or för dessa //Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s