Eviga glömskans allé

Eviga glömskans alle 001

Eviga glömskans allé av Ritta Jacobsson, B Wahlströms, 2013

En riktig nagelbitare, igen, av Jacobsson, helt i stil med Afrodite-böckerna. Här är det Alexa som lever själv med sin mamma. Bästa vännen har flyttat, mamma tar ett volontärarbete i Afrika och nu är hon ganska ensam med ett ansvar för mormor. Att gå i ettan på gymnasiet är heller ingen lek. Alexa träffar Rasmus på en fest och blir kär. Amanda, en tjej i tvåan, gör livet surt för Alexa på många sätt. Men värst är ändå mormor, Alexa har svårt att veta om mormor svamlar, har drömt eller om något verkligen har hänt och många ensamma gamlingar har råkat illa ut. När Alexa sover över ser hon också saker, eller drömmer hon, eller…?

Mycket spännande bok som lyfter fram förstadiet till demens, festinbjudningar på facebook, dåliga kamrater, ensamhet och kärlek. Språket flyter fint och känns naturligt för ungdomarna och spänningen byggs upp hela tiden. Huua.

Rekommenderas från 14 år

Klar 5:a- Bra gjort Ritta!!

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s