Deluxe

Deluxe-1 001

Deluxe av Anna Godbersen, B Wahlströms, 2008

Under den Oskarianska tidsepoken fast på östkusten i USA lever Elisabeth i lyx med sin syster Diana, mamma och några tjänstefolk. Pappan är har dött och nu har de fått reda på att de är satta i skuld och ”fattiga”. Tjoho…tycker Diana som då menar att man kan göra vad man vill och inte vara beroende av alla ”rika” regler. Mamman ordnar med ett bröllop för Elisabeth med en rik familj för att inte utblottas helt medans hon säljer konst och avskedar personal.

Elisabeth är inte intresserad av utsedd herre utan ligger med kusken i stallet. Utsedd herre är kär i Diana men Miss Penelope är den som vill/ska ha honom. OK, suckar Elisabeth, jag gifter mig väl då. Men inget går som tänkt i denna första bok av tre ( ännu på svenska).

Jag tycker mig se boken som en film om unga kvinnor i lyx, där klara spelregler finns och det gäller att bryta mot dem utan att det märks…i tidningen. Lite för kort i tidsperspektivet.

OK, och lättläst med korta kapitel, passar från 14 år.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s