Den levande

Den Levande 001

Den levande av Anna Starobinets, Coltso, 2012

Tyckte boken såg intressant ut och den hade vunnit pris, men den var mest jobbig att läsa. Flytet infann sig aldrig i denna dystopiska framtidsskildring.

Jorden har i det närmaste kollapsat och det är nu bestämt att det bara kan leva   3 000 000 000 människor samtidigt, varken mer eller mindre. Då det är dags för någon att pausa (dö) försätts man i 5 minuters mörker och sedan återreproduceras man med samma inkod som sina föregångare. Alla är ständigt uppkopplade mot Socio och sällan träffas man i första skiktet, gör man det är det för att reproduceras och då har man kontatkhandskar och/eller kontaktdräkt. Men så en dag ”föds” Zero, som saknar inkod vilket gör att det finns en människa för mycket…Zero är heller inte uppkopplad ( han saknar ju koden) så han vet inte vad som händer i skikten utöver det första. Allt håller på att krascha och den levande mår dåligt. Zero placeras på korrektionshem med andra ”oliktänkande” och balansen är rubbad.

Visst skulle man kunna säga att detta är en Facebook uppkoppling som gått snett, alla kan ta del av samma information men väljer man fel svar eller gör fel saker straffas man och därför är alla menlösa och tama utom Cracker- han har genomskådat allt. Cracker kan hacka sig in i vad/vem som helst och vet att allt är fel…

Jag kan inte ge mer än en 2:a då boken inte gav mig vad jag förväntat mig.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s