Blendas bekännelser

Blenda 001

Blendas bekännelser av Anita Eklund Lykull, Rabén&Sjögren, 2004
Blenda väger 114 kilo och hela hennes liv kretsar kring mat. Hon har just gått ut gymnasiet och jobbar på en pizzeria och tycker själv att hon har det ganska bra om det inte vore för alla kläder som är för små på affärerna och att alla tycker att hon är för fet och dessutom säger det högt till henne och att bästa vännen Lizzie skall bil nunna.
Nicos, Brendas arbestkamrat, har just blivit dumpad av sin pojkvän och ber Brenda följa med honom till Athén i stälet för Lukas. Det är den resan som är början på Blendas ”nya” liv. Hon skickar in ansökningarna när hon kommer hem…

Det jag tänker när jag läser denna bok är: Vem ger man en sådan här bok till? Eller köper man den själv?( Jag gjorde det på loppis) Ämnet är svårt och Blendas nutid blandas med skolans hemska dåtid och om hur hon hämnas en lärare genom att sätta extra mycket Tabasco på pizzan, till exempel. Men Blenda är snäll och till och med halvsystern som alltid varit hemsk hjälper hon, nöden har ingen lag. Blenda är stark och vet mycket väl att hon väger för mycket och borde äta mindre och röra sig mer men mest av allt vill hon sjunga. Det som slår mig också är att personerna runt henne har det mer eller mindre jobbigt, fast det inte är vikten, och då känner Blenda att ingen bryr sig om henne och frågar hur hon mår.
Stark 3:a blir det. Läs även om Linnea, kom hem av samma författare
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s