Här ligger jag och blöder

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld, Gilla Böcker, 2010

Maja sågar av sig tumspetsen under en lektion i skapande/bild.  Det rör upp många känslor, var det med flit, mår hon inte bra? Alla oroar sig utom Majas mamma. Det är Maja som oroar sig för henne.

Varför hör hon inte av sig och undrar hur Maja mår? När Maja kommer hem till henne för att vara där på helgen är hon inte hemma. Det är mycket olikt henne. Var är hon? Med tummen i bandage sitter Maja på balkongen i sin mammas lägenhet och funderar. Då hon skall gå in får hon en sticka i foten. Ta ut den med en hand i bandage är omöjligt, hon går till grannen och hamnar mitt i ett ”party”.

”Justin” hjälper henne och Maja glömmer allt det tråkiga för ett tag.  Mamman är fortfarande borta och pappan säger inget, eller vet han? Maja kollar hans mail med jämna mellanrum på gott och ont och får där reda på mycket bla om varför mamman är borta och var hon är.

Bitvis är boken hur rolig som helst och jag skrattar så jag gråter åt alla dråpligheter men samtidigt är den sorglig, särskilt Majas relation med sin mamma, eller avsaknaden av den kanske är mer rätt. Pappan är med i periferin och gör så gott han kan och gjort det bra med tanke på hur Maja ändå är.

Jägerfeld är en bra iakttagare och klasskamrater med alla fel och brister framstår tydligt, lika tydligt som Majas och Enzos vänskap.

3:a blir det! / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s