och Picadilly Circus…

Håkan Nesser, och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla, 2002.

Tonårskärlek, död och mellanöl.

Jag vet inte vad jag väntade mig då jag tog mig an denna bok. Titeln låter ju inte direkt som en deckare. Boken börjar och slutar i nutid men mitten handlar om 1967 och 1968.

Maurits är 16 år, går i 1 ring på gymnasiet och det är snart sommarlov. Han och kamraten Elonsson har fått jobb på torvbacken där de tjänar ”grova ” pengar som de sedan slösar på LP-skivor, mellanöl och tobak. Mitt emot Maurits, som heter Målnberg i efternamn, bor Signhild. Signhilds familj flyttade dit för 6 år sedan och hon har sedan dess varit Maurits vän och numera stora kärlek. Alla tankar kretsar kring henne. Sommarjobb, tältsemester, ett brutalt mord och sexuell debut med Signhild. Mordet, Signhilds far blir halshuggen. Det visar sig sedan att Signhilds mor är gravid ( inte med Signhilds far) sedan 6 månader och allt tyder på ett triangeldrama.

Trots stora spaningar lyckas polisen aldrig gripa mördaren, ej heller hitta den som gjort Ester på smällen, Signhild flyttar in till Maurits familj för att få lugn och ro. Allt blir/är dock inte som man tror. Signhild flyttar i all hemlighet en dag och Ester förder en flicka och flyttar också hon. Livet går vidare i Kumla…

En 2 poängare, lätt att läsa, känslan av att vara med själv på 60-talet förstärks av all musik som beskrivs. För alla underbara beskrivningar av 60-talet och människorna i hans omgivning får han en 5 poängare.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s