En engelsman i Paris

en-engelsman-i-paris_pocket

En engelsman i Paris av Nicolas Barreau, Månpocket, 2014
Hur skall man kunna skriva roligt om Paris så att fransmän vill läsa det. Jo, hitta på en engelsman som försöker sälja engelska bilar i Paris och om hur tokigt det kan bli. Låt honom sedan bli kär i en fransk kvinna, voilá!
Aurélie har just förlorat sin pappa och när pojkvännen gör slut och sticker allt känns piss, då hon står på en bro och tittar ner. En polisman tror att hon skall hoppa och förföljer henne ett tag och då smiter Aurélie in i en bokhandel. Där hittar hon boken En engelsman i Paris och läser på baksidan namnet på den restaurang som hon, numera, äger. Hon blir såld och måste få träffa författaren som verkar vara kär i henne…nu blir det problem. Författaren är ju en vanlig fransman på ett bokförlag som nu måste hitta en engelsman och en väv av lögner vävs. Stackars André, hur skall han vända Aurélies kärlek från ”författaren” till honom, som är den riktiga författaren?
Lite smårolig bok men inget extra, hade nog velat ha mer passion i Paris. Jag funderar också på om Nicolas Barreau verkligen finns, då boken är skriven på tyska i original? Hmmm…
En mysig 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s